Aston Martin




Fondată 1913
Fondator Lionel Martin
Robert Bamford
Sediu Gaydon, Warwickshire, United Kingdom
Oameni cheie Dr. Ulrich Bez, CEO
Marek Reichman, Director of Design
Industrie Automotive
Produse Automobile
Proprietar David Richards
John Sinders
Investment Dar
Adeem Investment
Slogan Power, Beauty, Soul
Website Aston Martin Website for United Kingdom
Aston Martin Website for the World

  Primul automobil cu numele de Aston Martin a fost construit de Lionel Martin in 1915. In 1919 a aparut al doilea model Aston Martin, insa productia lui a intrat in lucru abia in 1920.




LIONEL MARTIN


ROBERT BAMFORD
                                             

   Aston Martin este un producător de maşini de lux din Marea Britanie. Compania a fost înfiinţată în 1914 de Robert Bamford şi Lionel Martin. În 1922, compania a fost preluată şi revitalizată de Contele Louis Zborowski. În 1947, firma Aston Martin a fost vândută companiei David Brown Limited, condusă de Sir David Brown. În 1972, Aston Martin se schimbă din nou proprietarii, firma fiind preluată de compania lui William Willson. În 1981, Tim Hearley şi Victor Gauntlett au cumpărat firma Aston Martin, împărţind acţiunile 50/50. În 1991, colosul American Ford preia firma Aston Martin, iar în 2007 vinde acţiunile societăţilor Investment Dar şi Adeem Investment Co ( două companii din Kuweit) precum şi lui John Sinders, (un pasionat colectionar), după care Ford şi-a păstrat 10 % din acţiunile companiei.


 Sub egida Ford, apare noul DB7 care in scurt timp devine una dintre cele mai reusite marci ale companiei.
 Pana astazi, masinile Aston Martin se construiesc in aceleasi tip ca si acum o suta de ani, in Newport Pagnell. 


 Constructorul britanic de masini sport de lux va incepe in vara 2012 livrarile modelului Aston Martin V12 Zagato, care va avea un pret de peste 370.000 euro.

 Aston Martin doreste ca masina sa fie o raritate asa ca doar 150 de exemplare vor fi produse.

 V12 Zagato va fi asamblat manual la sediul companiei din Gaydon, Anglia. Noul model are caroseria din fibra de carbon si aluminiu avand la baza modelul V12 Vantage.

 Motorul V12 de 6 litri produce 517 Cai Putere la 6.500 rotatii pe minut si un cuplu maxim de 570 Newton-metru la 5.750 rpm. Masina ajunge la 100 km/h in 4,2 secunde si poate atinge o viteza maxima de 305 km/h.

 Aston Martin si Zagato au realizat in urma cu 50 de ani 19 exemplare DB4GT Zagato. In 2002, a fost lansat DB7 Zagato in 99 de unitati.









Aston Martin Vantage GT4





























Noul Aston Martin Vanquish, primele imagini

 Primele imagini cu supercarul Aston Martin Vanquish au aparut pe Internet, model ce va inlocui vechiul DBS. Debutul oficial va avea loc in septembrie, cu ocazia Salonului Auto de la Paris.


 AutoWeek.nl publica primele cadre cu noul Aston Martin Vanquish, care de altfel se gasesc si pe site-ul de presa al lui Aston Martin. Inlocuitorul lui DBS imparte numeroase elemente stilistice cu One-77, printre care si blocurile optice in forma literei C si spoilerul integrat pe capota spate.

 Sub capota se ascunde, amplasat frontal, un motor V6 cu 12 cilindri, care produce 573 Cai Putere si un cuplu maxim de 620 Nm. In aceasta configuratie, modelul accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,1 secunde, iar viteza maxima comunicata este 295 km/h. Portbagajul are o capacitate de 368 litri, suficient pentru target-ul acestei bijuterii.

  Noul coupe Aston Martin va fi lansat oficial la Salonul Auto de la Paris, care va avea loc in perioada 29 septembrie-14 octombrie. Informatii privind pretul de comercializare nu au fost inca dezvaluite, insa putem specula ca este pe masura blazonului Aston Martin.

 


ASTON MARTIN ONE-77 



ARHIVA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu