Shelby & Mustang


  Ford Motor Company a fost infiintata pe data de 16 iunie 1903. Primul model iesit de pe linia de productie a fost Ford Model A, care a inceput sa fie vandut la Detroit in scurt timp. La momentul infiintarii, Compania Ford era al 15 lea producator de automobile din Michigan si al 88-lea din Statele Unite. In scurt timp insa, compania lui Henry Ford a inceput sa aiba profituri substantiale si a devenit clar tuturor ca aceasta marca avea sa schimbe multe in industria masinilor.

  Carroll Shelby a fost o legendă de curse, chiar înainte de intrarea lui în cărţile de istorie, ca un tuner Ford Mustang. Victoria sa la Le Mans si faima la volanul Allards este ceea ce a condus ca Ford să apeleze la el cu efortul de a transforma sport coupeul Mustang într-un vehicul de curse adevărat.

                                                            CARROLL SHELBY                    

                                                                  HENRY FORD

  În timp ce numerele de producţie Shelby Cougars erau scăzute, influenţa aceste masini  avuta asupra industriei a fost impresionanta. Ei au început o traditie de curse legende şi a fabricanţilor auto,o cotitură în producţia de vehicule speciale, în număr mic, dar cu recurs mare. În timp ce Shelby a încheiat relatia sa în începutul anilor '70 cu Ford, căile lor vor traversa un nou drum si din nou atunci când au intrat în 2005, Ford a lansat cele mai recente repere a legendei Mustang.


  1965 Early Mustang

   Prima versiune Shelby Mustang a apărut în 1965. Toate  Shelby au fost proiectate ca Ford “Wimbledon alb”, opţional cu dungi albastre. Cu toate că cele mai multe dintre Shelby le vezi pe drumul de astăzi ca au dungi Le Mans, la sută mai puţin de patruzeci din 1965 incoace.350 GT, a venit din fabrică echipat cu ele. Toate 350 GT erau recomandate cu dungi rocker panou si cu numele GT350. Motorul a fost un K-modificat codul 289 cub., inch V8 Windsor cu nevoi speciale “Cobră”, supapa se referă la, tri-Y headers, o varietate specială de admisie şi carburator Holley, crescut la putere de la 271 la 306 CP.
 Aproximativ, cu primul 300 GT produs au avut o “baterie de spate” iar sensul  bateriilor au fost montate în portbagaj. Reclamaţiile clienţilor din cauza vaporilor a condus la crearea  bateriei Cobra Caps, a carei ventilatie  scotea  fumul in afara masinii, cu titlu de furtun de ieşire prin intermediul panourilor din podeaua portbagajului. Se estimează că 50 de bucati din 1965 (numărul de serie 200) au venit echipate cu bateria, Cobra . Producţia de vehicule s-a schimbat la scurt timp după aceea, lăsând bateria în compartimentul motor. Azi, este dorit din 1965, 350 GT cu bateriile instalate in spate.


  1966 Shelby Cougars

   In 1966 a fost diferită în organism de culoare (versiuni non-alb, au fost introduse – Culorile sunt incluse albastru, roşu, verde şi negru, , precum şi originalul alb). La “Le Mans” dungile au fost continuate ca o opţiune, la fel ca în 1965. Aceaste efecte speciale de ferestre a panoului din spate şi de aer scade pe fiecare parte şi de o transmisie automată opţională. In jos bancheta din spate a fost acum standard, precum şi. in cazul în care in 1965 autovehiculele ar fi  avut blocuri motoare negre, 1966 şi un an mai târziu,  289 cu motorul vopsit albastru.
 Prima 252 GT-anii 350 pentru 1966  a fost “carry-over”. Ei au avut 1965 Ford Mustang si 1965 Ford Mustang numere de ordine în conformitate cu numerele lor de ordine Shelby. Ei au avut cea mai mare parte in 1965 caracteristici, inclusiv şoc standard, Koni şi motoarele de vopsite negru. Motoarele Blue nu a avut loc în 1966 până după aceste 252 “carry-over”,apoi modelele au fost produse. Anii 1966 de producţie au fost 1373 masini (2) prototipuri şi (4) autoturisme drag şi (252) “carry-over” modele cu Ford Mustang 1965 , 1001 Fastbacks Hertz au fost produse, inclusiv (2) prototipurilor. 4 decapotabile s-au produs, de asemenea, pentru un total de 2378 unităţi pentru 1966.

  Shelby a lovit un contract cu Hertz Corporation pentru a produce o linie specială de GT350s de inchiriat care au fost ulterior vândute publicului după-vieţile lor de inchiriere auto s-au terminat. Aceste maşini GT350H sunt destul de rare şi căutate de azi, cu câteva exemple de vânzare pentru mai mult de $420,000. Shelby produse 1,000 din aceste masini: 800 în negru Raven, şi 50 fiecare în Candy Apple Red, Wimbledon alb, Sapphire Blue şi iederă verde. Toate masinile Hertz recomandate au dungi Cielo de aur şi dungi rocker panou. “Hertz” au fost disponibile, cu 4 viteza de transmisii manuale noi de un an, până când atât de multe s-au întors de la închiriere cu arsuri şi cu brizură la ansamblurile de ambreiaj,apoi ca toate masinile, mai târziu au fost transportate la Hertz si au fost echipate cu o transmisie automată. Aceste maşini au tendinţa de a fi abuzat în viaţă de la începutul anului greu de utilizare a flotei de inchiriere auto. Bine restaurate exemple pot fi găsite si astazi...


  1967 - GT350s şi GT500s

  In 1967 noul Mustang a fost urmat cu un Shelby nou. Aceasta featured, un 1967 Mercur coada Cougar, panoul de lumina minus trim crom, un flip-up spoiler, precum şi două seturi de prizele de aer pe fiecare parte.. Suprafeţe, cum ar fi capota si capacul portbagajului au fost realizate din fibra de sticla in loc de otel pentru greutatea mică şi uşurinţa de fabricatie.
Acest an a văzut, de asemenea, introducerea de GT500 alături GT350. GT500 a prezentat un nou 428 cubi-inch big-bloc V8. Aceasta este, de asemenea, una dintre cele mai faimoase Shelby Cougars.
 Una, modificata GT500, cunoscuta sub numele de “Eleanor”, a fost prezentata alături de Nicholas Cage în 2000 in remake-ul ''Gone in 60 Secundes''. Acest stil de organism modificat la GT500 este incredibil de popular astăzi, şi este parţial responsabil pentru renaşterea Shelby Mustang din ultimii ani,.
 Un prototip convertibil de GT500 a fost făcut în 1967 si care a fost desemnat să fie distrus.   Înainte ca Ford sa distruga prototipul, acesta a fost furat. Masina a fost în cele din urmă recuperata şi vânduta in '68.

  1968 GT350, GT500 si GT500-KR

  Shelby GT350 Mustang a fost alimentat de la un 302 V8-inch cubi, în timp ce GT500 a venit echipat cu masive 428 cub-inch . În luna februarie a 1968, GT500 KR-au devenit disponibile şi a fost considerat un final Shelby. Sub capota a fost un 428 cubi-inch Cobra-Jet V8 care produce 360 cai putere. Nume ‘KR’ înţeles ‘King of the Road’ a fost o mişcare rapidă de introducere pe piaţă de către Carroll Shelby si care au prins vânt dupa care Chevrolet a fost pe cale să dezlănţuie o campanie de marketing .‘’ După o căutare rapidă la drepturile de autor, ei au descoperit ca ‘KR’ şi ‘King of the Road’ nu a fost in legalitate.
 1969 şi 1970 GT350, GT500


  Carroll Shelby încheie acordul său cu Ford, în vara lui 1969. GT350 si GT500 pentru anii 1969-1970 modelul a primit facelift extins.Ford a fost puternic implicat, cu design şi stil deciziile, cu Shelby având  intrare foarte puţina. Productia de Shelby Cougars a încetat in 1970 cu modelul anului. Tag-uri de la VIN 1969 Shelby au fost eliminate şi înlocuite cu 1970 Shelby VIN cu atenta supraveghere de la agenţii FBI-ului.


  In anii 60 era inca greu de intrevazut schimbarea care va veni in caracterul masinilor americane. Marile limuzine cromate sclipeau orbitor si defilau maiestuos prin fata admiratorilor. Totusi, un om cu o intuitie geniala a simtit ca tanara generatie rebela de americani nu mai dorea automobilele parintilor. Dupa cum se vede, ideea este exploatata in continuare si dupa 30 de ani.
   Lee Iacocca era pe pe atunci vice-presedinte al lui Ford Motor Company si, in ceasta calitate, a sustinut din rasputeri proiectul unui automobil sport deosebit. Silueta simpla, cu mai putin crom pe ornamente decat se obisnuia, cu capota lunga si spatele scurt a fost elaborata de catre departamentul de design al firmei. Lucru mai putin obisnuit pentru un produs tehnic, inginerii au fost pusi in fata caroseriei si li s-a cerut sa gaseasca solutii necesare pentru a face din acel model o masina functionala. Mai tarziu, din cauza manierelor sale neconventionale, Lee Iacocca a fost concediat de Henry Ford II... si, angajat apoi la Chrysler, a reusit o spectaculoasa redresare a firmei, care avea serioase dificultati. Dar sa nu anticipam. Pe data de 17 aprilie 1964 nu mai putin de 29 milioane de telespectatori de pe intreg teritoriul Statelor Unite au putut admira noul Ford Mustang pe micile ecrane. 24 de ore dupa aceea Ford primise deja 22.000 de comenzi. Un dealer de pe coasta de Est ar fi scos la licitatie singurul exemplar pe care il avea la dispozitie. Inca de la lansare Mustang promitea.
Daca stilul remarcabil al masinii a sedus pe loc o gramada de clienti,partea mecanica era punctul discutabil al lui Mustang. Motoarele care puteau echipa automobilul erau un "6 in linie" de 2,7 litri(101CP) si un imens V8 american cu capacitatea de 4,2 litri (164CP). Pana la sfarsitul anului 1964, gama a fost completata cu inca trei variante ale unui mare motor V8 de 4,7 litri, cu puteri de 200,225 si 271 CP. Din pacate puntile si suspensiile, preluate integral din banca de organe de serie a firmei Ford, nu asigurau o tinuta de drum corespunzatoare cu pretentiile spotive ale masinii. Nici cei patru tamburi ai instalatiei de franare nu se puteau achita ireprosabil de sarcina ce le revenea. Pacat, pentru ca sasiul conceput de specialisti de la Ford era usor si rigid, exact cum trebuia. Sa nu uitam, insa, ca Mustang era un automobil de strada, iar in acest domeniu se comporta onorabil. Dar concesiile facute la eficienta partii mecanice au limitat costurile de productie, de unde a rezultat un pret de vanzare deosebit de atraciv:25.000$, adica aproape jumatate din pretul unui Chevrolet Corvette, concurentul direct al Mustang-ului.


  Actualul model Mustang este o masina evident sportiva, a carei conceptie are la baza experienta fostei generatii. Ceea ce nu s-a facut atunci, s-a facut mai tarziu. Ford propune in prezent un Mustang cu stil fin, interior bine finisat, dar nu opulent si echipament complet. Ca si in 1964, sunt disponibile doua tipuri motoare, un V6 de 3,8 litri(147CP)si doua variante V8, cu aceeasi capacitate de 5 litri,dar puteri de 218 sau 240 CP. Greutatea sa mare il situeaza definitiv si fara urma de indoiala in categoria masinilor de turism.
Deci "calul salbatic" era salbatic numai in aparenta. Sa fie, oare,  acest aspect o slabiciune tipic americana? Industria cinematografica de la Hollywood a produs mii de eroi, adevarati numai in filme. In cateva roluri a fost distribuit si Mustang-ul. Steve McQueen, in filmul "Lt.Bullitt", la bordul unui coupe fastback, a turnat o urmarire ramasa ca referinta in istoria filmelor de actiune. James Bond, intre Aston Martin DB5 si Lotus Esprit, a incercat si el un Ford Mustang. In Franta, la Saint Tropez, un anumit jandarm(Louis de Funes) a amendat-o pe vaduva colonelului, care depasea viteza legala cu un Ford Mustang. Iar in filmul "Un barbat si o femeie", Jean-Louis Trintignant a beneficiat de sprijinul unei terte prezente tot un Mustang. Si o situatie mai putin fictiva :Bill Clinton, viitor presedinte, isi cumparase tot un Mustang decapotabil din 1967.
La Ford, factorii competenti si-au dat seama ca Mustang avea nevoie, pentru a-si sustine cariera, de o imagine sportiva. Astfel, urmarindu-se ameliorarea comportamentului rutier al masinii, in 1965 a fost propus un kit GT, care oferea suspensii imbunatatite, bara antiruliu, directie cu demultiplicare mai scurta si un set de discuri de frana. Cunoscutul preparator al masini de curse Caroll Shelby a prezentat in acelasi an varianta GT350, care dezvolta 306CP. Doi ani mai tarziu, au aparut inca doua versiuni produse de autorul citat:GT500 (340CP) si GT500KR(400CP). Mustang-urile lui Caroll Shelby au reusit sa invinga in campionatul masinilor de turism modificate (NASCAR) in 1965, 1966 si 1967. In Europa, specificul competitiilor nu prea lasa loc unei astfel de masini. Totusi, in 1964 Mustang s-a impus la categoria "Turism"a turului Frantei. Pilotul Jacky Ickx, de asemenea, si-a inceput cariera la Mustang.
Totusi, Ford Mustang s-a aratat a fi un foarte reusit coupe de turism. Succesul sau de proportii confirma fara drept de apel acest lucru. Numai ca "viata sedentara" a avut in timp unele consecinte. Bunaoara, pentru a atrage si alti clienti, in 1968 a fost prezentata o varianta mai luxoasa, mai grea si mai putin sportiva. Stilul caroseiei recurge la unghiuri ascutite, bune sa faca impresie, dat lipsite de rafinamentul stilistic initial. Conform opiniei cunoscatorilor, autenticele Mustang sunt numai cele de dinainte de 1968.
 
 Ford a scos la înaintare cel mai fioros Shelby Mustang GT500 din istorie.


  Constructorul american a echipat cea mai nouă încarnare a celui mai iconic automobil american de performanță cu un V8 supraalimentat de 5,8 litri, care în momentul de față este cel mai puternic V8 aflat în producția de serie. Grație celor 650 de cai putere de sub capotă, noul Shelby Mustang GT500 poate atinge o viteză maximă de 320km/h.
   Asta nu e tot – spre deosebire de alte muscle-car-uri americane cu pretenții europene, cea mai nouă creație a lor se laudă cu un arbore de transmisie realizat din fibră de carbon, ambreiaj heavy-duty și o cutie de viteze manuală cu șase viteze. Cei care doresc să îmbunătățească și mai mult caracterul dinamic al lui GT500 pot opta pentru două pachete de performanță - Performance Pack vine cu amortizoare reglabile electric SVT/Bilstein, frâne Brembo și un diferențial cu patinare limitată Torsen, iar în cazul lui Track Pack primești îmbunătățirile amintite anterior plus trei radiatoare: unul auxiliar pentru motor, unul care se ocupă de răcirea diferențialului spate și unul destinat răcirii cutiei de viteze.



 Această temă sportivă nu se reduce numai la șurubăraie și uleisme, nu nu – la exterior, GT500 a primit un mic facelift pentru a fi mai ușor de diferențiat de predecesorul sau, care nu l-a prea încântat pe Richard Hammond când a apărut, iar noile jante ultrausoare măsoară 19 inchi în față și 20 în cazul roților din spate. La interior, singura diferență notabilă între Shelby GT500 și un Mustang obișnuit sunt scaunele tip scoică Recaro, care ofertă un suport lateral ireproșabil. Cu toate că acest automobil cântărește 1.746 de kilograme, ia aminte că rivalul său principal – noul Chevrolet Camaro ZL1, este cu 122 de kilograme mai gras ca acesta. 

1967 - facelift

FORD SHELBY GT 500 - actual  

 Noul SHelby GT500 dispune de un sistem de racire mult mai performant, de o transmisie si un ambreiaj care fac condusul o placere extrema. Cutia de viteze manuala dispune de sase rapoarte si multumita ambreiajului cu disc dublu a crescut capacitatea de sustinere a cuplului motor si a rotatiilor acestuia. Tot la capitolul imbunatatiri mecanice noul muscle car dispune de un sistem de franare mult mai performant si de o suspensie noua.
 Pentru cei care doresc senzatii si mai tari, Ford ofera si optiunea Performance Package. Acesta include o serie de suspensii ajustabile electronic marca Bilstein, un diferential limitat electronic produs de Torsen si un pachet de circuit.
Productia noului Shelby GT500 va debuta la uzina AutoAlliance, Michigan, iar pretul nu a fost inca facut public.


 Oficialii constructorului Ford au prezentat cu doar cateva zile inaintea debutului Salonului Auto de la Los Angeles noul Shelby GT500.

SSC ULTIMATE AERO SHELBY



GR 1



 GT 150



SSC TUATARA SHELBY



 In 2009, SSC Ultimate Aero avea ca obiectiv atingerea vitezei de 432 km/h, ceea ce, din păcate, nu s-a întâmplat. Veyron Super Sport, însă, a reuşit să depăşească 431 km/h , ceea ce a însemnat o palmă pentru americani.

 Prin urmare, la sfârşitul acestui an va apărea noul bolid al celor de la SSC, despre care nu prea se ştie nimic concret în acest moment. Maşina se pare că a fost desenată de Jason Castriota, creatorul uimitorului Bertone Mantida (prezentat la Shanghai 2009), urmând a fi mult diferită ca aspect de actualul SSC Ultimate Aero.
Din punct de vedere tehnic, ultima versiune SSC Ultimate Aero TT se lăuda cu o putere de 1.350 CP , propulsorul fiind un V8 biturbo, capabil să dezvolte peste 9.000 rpm, zona roşie fiind la această valoare. Preţul pentru acest bolid este de aproximativ 696.000 euro. Maşina va atinge viteza de 100 km/h în doar 2,8 secunde, iar viteză maximă va fi de 443 km/h, ceea ce înseamnă, cel puţin teoretic, că a bătut Veyron-ul. Tuatara este numele unei şopârle din Noua Zeelandă care este considerată a fi vietatea al cărui ADN evoluează cel mai rapid. 

 

Shelby 50th Anniversary Edition e prezent la Detroit





 De fapt sunt nu mai putin de 3 modele aniversare: Shelby GT500 Super Snake, Shelby GT350 si Shelby GTS.
Shelby este o alta masina pe care mi-as dori-o, insa, de aceasta data, combinatiile de culori nu-mi plac. Sau poate in realitate arata altfel… Stiu, o sa spuneti ca mai putin conteaza. Important e ce e sub capota, dar sunt genul de om care atunci cand se uita la o masina, e interesat si de design.
Ma rog… nu mai conteaza. Important e faptul ca vor fi fabricate doar 300 unitati, cate 100 pentru fiecare versiune. Iar din cele 100, 50 vor fi albe, 50 vor fi negre.
Dungile aurii, logo-urile, interiorul customizat, jantele, sunt doar cateva din lucrurile care „atesta” faptul ca acestea sunt editii speciale. Plus ca fiecare masina va avea un numar de catalog.

CONCEPT 2013 - FORD SHELBY COBRA


 Legendarul designer de maşini şi pilot Carrol Shelby a murit vineri,13.05.2012, la vârsta de 89 de ani.


În 1990 a suferit un transplant de inimă, iar în 1996 unul de rinichi.

ARHIVA FORD SHELBY



FORD MUSTANG 



  In anii '60, singura masina sport din SUA, era Corvette. Fiind si singura, avea un pret destul de mare, pe care multi nu vroiau sa-l achite, preferand sa nu cumpere un Corvette, daca buzunarul nu le permitea. In momentul in care compania Ford a creat acest tip de masina, nu avea de unde sa stie cat de populara si de succes va fi ea. In momentul in care Ford a anuntat data aparitiei publice a primului model Ford Mustang, numai putin de 29 de milioane de telespectatori au vazut modelul la televizor, iar in aceeasi zi a aparitiei, 22 000 de unitati au fost vandute!
 Mai exact, Ford Mustang a aparut pe piata in aprilie, 1964. Masina avea in jur de 181 de inchi lungime, si venea cu 3 tipuri de motoare, ce puteau fi alese de client:
 - un 170 C.I., cu sase cilindri;
 - un 260 C.I., cu V8;
 - si un 289, V8, plus cutii de viteze cu 3 sau 4 trepte, si una automata.
 In 1965 s-a renuntat la versiunile de motorizare 170 cu sase cilindri si 260, V8, in favoarea unui model 200 cu sase cilindri si a unui 289 2, cu V8
 In 1965, a aparut si primul model Shelby, GT 350. Primele modele aveau un aspect de masina de curse si au fost fabricate in jur de 2000 de modele, din 1965 pana in 1970, pe an. Acest model venea cu motoare de 306 CP, iar in 1966 s-a trecut la motoarele de 400 CP, supercharged.
 PRETURI:
 - pretul de baza era de 2320 $ ( varianta cu motor cu 6 cilindri si cutie de viteze in 3 trepte )
 - modelul Fastback K-code GT, 1965, 4 trepte, costa 3200 $
 - un GT350 avea pretul de 4550 $
 - in comparatie, Corevtte costa 4320 $
 - GT era o optiune de 150 de $, care cuprindea discuri de frana pe fata, faruri de ceata si  un mai bun control al volanului si rotilor, la viraje.



 EVENIMENTE IMPORTANTE INTRE 1962-1966:
 - Shelby aduce ca noutate in SUA modelul Cobra, cu motor V8, bazat pe un model britanic;
 - Ford aduce ca noutate Mustang-ul, la startul US Grand Prix, de la Watkins Glen ( 1962 );
 - asteptand introducerea modelului Mustang pe piata, Ford scoate pachetul FalconSprint, cuprinzand motor V8 si tahometru;
 - Ford incearca sa cumpere Ferrari, insa nu reuseste ( 1963 );
 - Ralph Nader publica " Unsafe at any speed " ( " Nesigur la orice viteza " ) ( 1965 );
 - rata somajului scade la 4 % si ramane la acest nivel pana in 1970;
 - este construit Fordul Mustang cu numarul 1 milion, in martie 1966;
 - apare prima Legislatie cu privire la protectia mediului de gazele de esapament;
 - in septembrie 1966, Chevrolete inroduce modelul Camaro;
 - Willson Pickett lanseaza single-ul " Mustang Sally ";

  ACTUALE

Ford Mustang Lee Iaccoca


 Ford Mustang a apărut acum 45 de ani, fiind una dintre ideile revoluţionare pe care Lee Iacocca, preşesdintele Ford de atunci, le-a avut. Această versiune diferă semnificativ de orice alt Ford Mustang de pe şosea, suferind modificări estetice ample la nivelul caroseriei. În primul rând luneta din spate are o alură mai plonjată pentru a converge spre curentul fastback , popular în anii prunciei lui Ford Mustang. De asemenea, kitul special făcut de Michael Leone şi construit de Gaffoglio Family Metalcrafters îl diferenţiază de orice altceva de pe şosea.
  După cum se poate observa aspectul general este unul "curat" cu un kit simplu, şi cu blocuri optice micşorate pentru a accentua ideea de muscle car. Nu este însă doar o impresie, pentru că acei 400 de cai putere proveniţi din V8-ul de 4,6 litri reprezintă un pachet exploziv de muşchi . Există şi versiunea mai domestică fără Supercharger, care dezvoltă doar 320 CP. Pentru a îi ţine sub frâu, Ford oferă o cutie de viteze cu 5 rapoarte speed shift stick, un sistem de fârnare cu dicuri pe 14 inchi şi pachetul Ford Racing Handling Package.
 Personalizarea este la fel de evidentă şi la interior, habitaclul fiind garnisit cu scaune Iacocca Diamond Design din piele cu un "I" brodat pe spătar. De asemenea, nu lipsesc plăcuţele aplicate care atestă că acest model este o serie limitată şi că doar 45 de modele similare vor vedea lumina zilei..


Facelift moderat pentru Ford Mustang

 Anul acesta, Ford Mustang a primit două noi propulsoare, un V8 de 5,0 litri şi un V6 de 3,7 litri, dar începutul lui 2012 va fi marcat de introducerea pe piaţă a unui facelift discret destinat muscle car-ului american. Partea frontală beneficiază de o bară de protecţie reconfigurată, cu prize de aer plasate mai aproape de asfalt. Versiunea GT a primit o nouă capotă dotată cu aerisiri funcţionale, precum şi un set nou de proiectoare pentru ceaţă .


 Jantele noi au dimensiuni de 17, 18 şi 19 inchi, iar stopurile au o formă concavă, precum şi o nouă configuraţie interioară , acestea încadrând acum o grilă de plastic negru gloss. Scaunele Recaro vor îmbogăţi arsenalul de echipări ale vresiunilor V6 şi GT, iar de la opulentul Boss 302 vor fi preluate funcţia SelectShift, pachetul GT TrackPack, ce include şi diferenţial Torsen, precum şi frânele Brembo.


 Ford-urile Mustang echipate cu transmisie automată vor mai pune la bătaie, în plus faţă faceliftul general al gamei, pachetul V6 Performance Pack, ce vine şi cu funcţia Track Apps, o dotare care monitorizează toţi parametrii de performanţă. Motorul V8 este şi el modificat pentru ceva mai multă performanţă, astfel că produce 420 CP, faţă de 402, cât putea oferi până acum.

 Ford Mustang Boss 302 păstrează aceeaşi abordare dramatică a ideii de coupe tipic american , dar are şi el de oferit câteva noutăţi. Un set nou de ornamente laterale, ce amintesc de legendarul Boss 302 din 1970, nuanţa de galben School Bus, disponibilă atât pentru versiunea normală, cât şi pentru Laguna Seca, precum şi noua parte frontală sunt "bunătăţile" lui Boss 302. Totuşi, creşterea puterii până la 444 CP merită cu adevărat toată atenţia.


Ford Mustang by Giugiaro



ARHIVA FORD MUSTANG






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu