Chrysler


 Chrysler este un producator de autoturisme din Statele Unite al Americii. Chrysler, impreuna cu subsidiarele, sale sunt acum parte a grupului DaimlerChrysler AG, dupa ce au fost cumparate de catre Daimler-Benz in 1998. Compania a fost formata de Walter Percy Chrysler pe 6 iunie 1925.
In 1928, Chrysler a inceput promovarea automobilelor sale prin ofertele de pret si accesorii. In aceasta perioada au fost lansate pe piata doua modele noi, unul la pret mai accesibil, modelul Plymouth, si unul cu pret mediu de piata, DeSoto. La scurt timp dupa aceea, compania a cumparat Dodge Brothers auto si a lansat gama de camioane Fargo.
  Incepand cu 1955, modelul Imperial, unul de top al companiei in acea perioada, a devenit marca a Chrysler. In 1960, Valiant, de asemenea a fost introdus ca o marca distincta. 


  In 1960, Chrysler a introdus in autoturisme constructia unibody, fiind aplicata pentru prima data modelului Big Three. Aceasta in curand a devenit un standart in industria automobilistica.
In 1966, Chrysler s-a extins in Europa, prin preluarea British Rootes Group, si Simca din Franta, pentru a forma Chrysler Europa. 




  In 1979,  Chrysler trece printr-o criza financiara, dar isi revine dupa o garantie semnificativa din partea statului american. Cu ajutorul din partea congresului SUA, Chrysler incepe productia de autoturisme inovatoare (cum ar fi platforma K-car), in special cu inventarea conceptului de minivan, evitand astfel falimentul.
  Intr-o asociatie cu Mitsubishi Motors, numita Diamond Star Motors, Chrysler si-a consolidat eforturile pe piata masinilor mici.
  La inceputul anilor 1990, Chrysler a facut primii pasi pentru a reveni pe piata europeana, lansand o linie de productie in Austria.
  Chrysler a fuzionat in 1998 cu Daimler-Benz pentru a forma DaimlerChrysler AG.
In 2001, modelul Plymouth a fost scos din productie, iar compania si-a concentrat eforturile la dezvoltarea unor noi modele. Astfel, in 2004, apare Chrysler 300 si un nou Hemi V8.
  O super-masina Chrysler ME Four-Twelve, cu un motor V12, a aparut ulterior pe piata. Chrysler ME Four/Twelve este cel mai avansat model Chrysler construit vreodata. Design-ul si motorizare sunt un exemplu stralucit al capacitatilor Grupului Chrysler.


MUZEUL CHRYSLER



ACTUALE

CHRYSLER 300





CHRYSLER ECOVOYAGER



 CHRYSLER FIREPOWER



 CHRYSLER 412



 CHRYSLER NASSAU CONCEPT



CHRYSLER CROSSFIRE


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu